News

Our news will only be displayed in Dutch

29-04-2024

Tewaterlating van de Nuphar 1

Vandaag heeft collega Jeroen Graafland onze nieuwe boot (Nuphar 1) te water gelaten in de Kraaijenbergse Plassen in Cuijk. De boot is onder andere uitgerust met een Honda 40 pk buitenboordmotor en een Minn Kota Terrova 55 i-Pilot Link Boegmotor.

 Read more
05-02-2024

Uitstrooien steenmeel Nationaal Park de Maasduinen

Deze maand is Het Limburgs Landschap gestart met het uitstrooien van steenmeel (met helikopters) over enkele natuurterreinen in Nationaal Park de Maasduinen. Dit gebeurt om mineralentekorten in sterk verzuurde bosbodems te beperken. Vandaag waren de Eckeltse Bergen in Gemeente Bergen (L) aan de beurt. Onderzoekcentrum B-WARE (o.a. Maaike Weijters en Evi Bohnen-Verbaarschot) heeft samen met Bosgroep Zuid Nederland vooronderzoek verricht aan de bosbodems. Op basis hiervan is advies gegeven over het type steenmeel en de toe te dienen dosis.

 Read more
22-01-2024

Artikel over watercrassula in Aquatic Botany

Recent is het artikel "Carbon limitation and aluminium toxicity prevents dominance of Crassula helmsii on weakly buffered soils" uitgekomen in Aquatic Botany. Het artikel van Jelmer van Doorn beschrijft de resultaten van een competitie experiment in de kas met watercrassula en oeverkruid op twee verschillende bodemtypes (zuur/organisch; mineraal/zwak gebufferd) en onder twee verschillende water niveaus (plas-dras; volledige inundatie).
 

 Read more