29-04-2024

Tewaterlating van de Nuphar 1

Vandaag heeft collega Jeroen Graafland onze nieuwe boot (Nuphar 1) te water gelaten in de Kraaijenbergse Plassen in Cuijk. De boot is onder andere uitgerust met een Honda 40 pk buitenboordmotor en een Minn Kota Terrova 55 i-Pilot Link Boegmotor.

De boegmotor is uitgerust met een gps functie waardoor deze ons automatisch naar ingevoerde onderzoeklocaties kan varen. Met de spotlock functie kan de boegmotor de boot exact op locatie houden. Zelfs bij stevige wind en golfslag drijft de boot dan niet af. Dit stelt ons in staat om, op locatie, tot op grote diepte metingen te verrichten aan waterkolom en onderwaterbodem. Voor de bemonstering hebben we in het midden van de boot een ruime opening laten maken, waardoor we niet meer op de rand van de boot hoeven te werken met onze apparatuur.

Voor een actiefilmpje van de bemonstering van de waterlaag van de Kraaijenbergse Plassen in Cuijk tot een diepte van 35 meter, zie onze LinkedIn-pagina.

We zullen de boot in eerste instantie inzetten voor onderzoek aan diepe plassen. Voor de rustigere wateren blijven we waarde hechten aan onze oudere kleine lichte hanteerbare aluminium boot.

Bron: bericht van 17 april 2024 op LinkedIn.

 

Nieuwe boot

Veldwerk Nuphar 1