Waterkwaliteitsproblemen: de sturende rol van de waterbodem

Datum aanvang cursus: 
woensdag, 13 november, 2019 - 09:30 tot donderdag, 21 november, 2019 - 17:00

Ondanks de vele inspanningen op het gebied van waterbeheer zijn er in Nederland nog veel wateren met een slechte waterkwaliteit. De oorzaak hiervoor wordt vaak gezocht in een te hoge externe belasting met nutriënten, waarbij een belangrijke interne bron, de waterbodem, over het hoofd wordt gezien. Aan de hand van kennis over de chemische kwaliteit van de waterbodem kan bepaald worden in hoeverre deze bijdraagt aan de waterkwaliteitsproblemen en welke maatregelen genomen moeten worden om de kwaliteit te verbeteren.

Om kennisuitwisseling tussen onderzoek, beleid en beheer te stimuleren organiseert Onderzoekcentrum B-WARE, in samenwerking met de afdeling Aquatische Ecologie en Milieubiologie van de Radboud Universiteit Nijmegen, een cursus over de sturende rol van de waterbodem bij waterkwaliteitsproblemen (o.a. algenbloei en overlast van waterplanten). Kennis van de kwaliteit en functioneren van de waterbodem is ook van belang voor het behalen van de doelen binnen de Kaderrichtlijn Water (KRW).

Cursusinformatie

Inschrijfformulier:

Waterkwaliteitsproblemen: de sturende rol van de waterbodem

U kunt zich met dit formulier opgeven voor de cursus 'Waterkwaliteitsproblemen: de sturende rol van de waterbodem’. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanmelding. Circa vier weken voor aanvang van de cursus ontvangt u nadere informatie.

Contactgegevens
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.